Зелений чилійський чізбургер

Цей бургер є улюбленою стравою нашої родини вже понад п’ятнадцять років — і він ніколи не набридає. Мій чоловік вперше скуштував один під час поїздки до Нью-Мексико у 2008 році, і він безперервно говорив про нього тижнями. Тож я зробила те, що зробив би будь-який рішучий домашній кухар: я відтворила його на нашій власній кухні.

Бургери з зеленим перцем чилі не вигадливі. Головне — це насичений смак, а не складна техніка приготування. Все, що вам потрібно, це якісний яловичий фарш, ароматний зелений перець чилі та трохи терпіння, щоб все приготувалося ідеально. Мої підлітки просять їх щонайменше двічі на місяць, а це багато про що говорить.

Живучи на Середньому Заході, спочатку було складно знайти хороший зелений чилі. Я перепробував майже кожну марку на полиці. Hatch — надійний вибір, якщо ви можете його знайти. 505 також чудовий. А коли я у скрутному становищі, підійдуть навіть консервовані з мексиканського відділу, хоча вони не зовсім такі ж.

Інгредієнти
Інгредієнт Кількість
Яловичий фарш (суміш 80/20) 1 фунт
Сіль та чорний перець За смаком
Скибочки американського сиру 4
Нарізані зелені перці чилі 1 склянка (бажано Hatch або 505)
Сіль ½ ч. л.
Часниковий порошок ½ ч. л.
Булочки для гамбургерів 4
Додаткові начинки Салат-латук, помідор, цибуля, мариновані огірки, майонез, гірчиця
Інструкції
Підготуйте котлети

Дайте яловичому фаршу постояти при кімнатній температурі 30 хвилин. Розділіть на 4 порції та обережно сформуйте котлети розміром 10 см. Зробіть невелике заглиблення в центрі кожної, щоб запобігти здуттю. Приправте обидві сторони сіллю та перцем.
Приготування бургери
Розігрійте велику сковороду на середньо-сильному вогні. Смажте котлети 4 хвилини з першого боку, не перевертаючи їх. Переверніть і готуйте ще 3-4 хвилини для середньої готовності.
Підігрійте перець чилі
Поки готуються бургери, підігрійте зелений перець чилі в невеликій каструлі з сіллю та часниковим порошком. Періодично помішуйте, протягом приблизно 3 хвилин, поки не прогріється.
Додайте сир
В останню хвилину приготування покладіть скибочку сиру на кожну котлету. Зніміть з вогню, як тільки сир почне плавитися.
Зберіть та подавайте
Викладіть бургери на булочки, полийте зверху теплою сумішшю зеленого чилі та додайте будь-які бажані начинки. Подавайте негайно, поки все гаряче та розплавлене.
Поради та варіації
Додайте гостроти: Додайте трохи гострого соусу або нарізаного халапеньйо до суміші чилі.
Зробіть копченим: смажте котлети на грилі замість обсмажування на сковороді для більшої глибини смаку.
Вегетаріанський варіант: замініть яловичину на смажений портобелло або котлету на рослинній основі та залиште чилі зверху.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *