Шукаєте
швидкий та смачний десерт, який порадує всіх у вашій родині? Цей 10-хвилинний яблучний пиріг з оксамитовим ванільним пудингом – ідеальний вибір! Ніжний, ароматний та неймовірно простий у приготуванні – не дивно, що він завойовує серця гурманів у всьому світі.
Інгредієнти
для тіста:
2 яблука середнього розміру
2 яйця
1 склянка молока
1 склянка пшеничного борошна
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка розпушувача
Щіпка солі
1 чайна ложка кориці (за бажанням)
Для ванільного пудингу:
1 упаковка ванільного пудингу (на 500 мл молока)
500 мл молока
2 столові ложки цукру
Для подачі:
Цукрова пудра для посипання
Свіжа м’ята або кулька ванільного морозива (за бажанням)
Приготування
:
У каструлі змішайте порошок заварного крему, цукор і молоко згідно з інструкціями на упаковці. Варіть, помішуючи, до загустіння. Відставте охолоджуватися.
Приготування тіста:
Очистіть яблука, видаліть серцевину та тонко наріжте.
У мисці змішайте яйця, молоко, цукор, сіль та корицю. Поступово додавайте просіяне борошно та розпушувач, доки не утвориться гладке тісто.
Випікання тіста:
Розігрійте трохи вершкового масла у великій сковороді.
Влийте половину тіста, рівномірно розподіліть скибочки яблук і накрийте рештою тіста.
Смажте на середньому вогні, доки низ не стане золотисто-коричневим. Потім переверніть млинець (можна використовувати тарілку) і смажте до золотисто-коричневого кольору.
Охолоджений ванільний пудинг розподіліть по підготовленому коржу, посипте цукровою пудрою та прикрасьте листочками м’яти.
Поради щодо подачі та зберігання
: Подача: Найкраще подавати теплим, але також смачно подавати холодним. Додайте кульку ванільного морозива для більш насиченого десерту.
Зберігання: Зберігайте торт у холодильнику до 2 днів. Пудинг можна зберігати окремо та намазувати безпосередньо перед подачею. Безглютенові
варіанти
: Замість пшеничного борошна використовуйте рисове або мигдальне борошно.
Зі смаком горіхів: Посипте торт волоськими горіхами або пластівцями мигдалю перед смаженням.
Какао: Додайте 1 столову ложку какао до тіста, щоб надати пирогу шоколадного смаку.
З іншими фруктами: Замініть яблука на груші, персики або лісові ягоди.
Найчастіші запитання
1. Чи можна приготувати цей пиріг у духовці?
Так, просто вилийте яблучне тісто у змащену форму та випікайте при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.
2. Чи можна замінити ванільний пудинг чимось іншим?
Безумовно! Шоколадний, карамельний або кокосовий пудинг підійдуть так само добре.
3. Чи можна приготувати тісто за день?
Так, ви можете приготувати тісто заздалегідь і зберігати його в холодильнику. Однак, пам’ятайте, що перед смаженням його потрібно ретельно перемішати.
4. Як уникнути підгоряння млинця?
Готуйте млинець на середньому вогні та використовуйте антипригарну сковороду. Обережно перевертайте його, щоб уникнути розривів.
Насолоджуйтесь!