«Я готую їх уже 30 років. Моя мама готувала їх 20 років до мене».

Ідеальне поєднання хрустких підсмажених горіхів пекану, жувальної карамелі та насиченого розтопленого шоколаду – ці класичні цукерки у формі черепахи стануть чудовим домашнім ласощами, які чудово підійдуть як для подарунка, так і для власного задоволення!

Інгредієнти:

  • 340 г м’яких карамелей (магазинних або домашніх)
  • 170 г половинок пеканових горіхів
  • 225 г напівсолодкого шоколаду (крихти або плитки)
Інструкції:

1. Підсмажте пекан

  1. Розігрійте духовку до 175°C (350°F).
  2. Розкладіть половинки пеканів в один шар на деко.
  3. Смажте 8-10 хвилин до появи аромату та легкої скоринки.
  4. Дайте їм повністю охолонути.

2. Розтопіть карамель

  • Спосіб приготування в мікрохвильовій печі: Нагрівайте карамель у посуді, придатному для використання в мікрохвильовій печі, з інтервалами в 30 секунд, помішуючи, до однорідної маси.
  • Спосіб приготування на плиті: Розтопіть карамель на слабкому вогні в каструлі, постійно помішуючи, до однорідної маси.

3. Зберіть черепах

  1. Застеліть деко пергаментним папером або силіконовим килимком для випічки.
  2. Розкладіть підсмажені пеканські горіхи кластерами по 3-4 штуки, імітуючи форму черепахи.
  3. Викладіть приблизно 1 столову ложку розтопленої карамелі на кожну грудку.
  4. Дайте карамелі застигнути 10-15 хвилин.

4. Розтопіть шоколад

  • Мікрохвильова піч: Нагрівайте напівсолодкий шоколад у посуді, придатному для використання в мікрохвильовій печі, з інтервалами в 30 секунд, помішуючи до однорідної маси.
  • На водяній бані: Розтопіть шоколад на водяній бані, помішуючи, доки він повністю не розтане.

5. Покрити шоколадом

  1. Полийте кожну гроно карамельно-пеканових горіхів 1 столовою ложкою розтопленого шоколаду.
  2. Рівномірно розподіліть, щоб покрити карамель.
  3. Залиште при кімнатній температурі на 1 годину або поставте в холодильник на 20-30 хвилин, щоб пришвидшити процес.

6. Подавати та зберігати

  • Після застигання ваші домашні цукерки у формі черепахи готові до смаку!
  • Зберігайте в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 1 тижня або в холодильнику до 2 тижнів.

Насолоджуйтесь цими чудовими домашніми ласощами!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *