Як я готую найсмачнішу смажену рибу і дуже смачний і підходящий до неї соус! Усі мої друзі просили мене про цей рецепт!

Представляю вашій увазі свій улюблений рецепт смаженої риби, яка виходить просто смачною. І соус, який я щоразу до нього готую, піднімає страву на інший рівень. До речі, цей соус підійде і для шампурів.

ІНГРЕДІЄНТИ:

– 1 рибина 3 кг;

– сіль (за смаком);

– 4 столові ложки пшеничного борошна;

– 4 столові ложки кукурудзяного борошна;

– 2 чайні ложки паприки;

– 300 мл соняшникової рослинної олії;

Для соусу:

– 2-3 помідори;

– 1 солодкий перець;

– 1 гострий перець;

– 4-5 зубчиків часнику;

– по 30 г кропу і зелені коріандру;

– 2 чайні ложки баварської гірчиці;

– сіль і чорний мелений перець (за смаком).

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Випатрати рибу, видалити неїстівні частини, потім дуже добре промити і обсушити паперовими рушниками.

2. Візьміть гострий ніж і зробіть кілька надрізів з обох боків риби, залишаючи приблизно 0,5 см між кожним.

3. Після цього порціонуйте рибу так, щоб на кожному шматочку було по два надрізи. Потім кусочки риби розріжте навпіл і видаліть товсту кістку( хребет).

4. Перекладіть шматочки риби в глибоку миску, злегка посоліть і дайте їм посолитися 30 хвилин.

5. Тим часом приготуйте соус: помідори розріжте навпіл і видаліть серцевину. Потім пропустіть їх через тертку з великими отворами без шкірки. Ви не використовуєте її.

6. Також наріжте кубиками середнього розміру солодкий і гострий перець, дрібно наріжте зелень і наріжте кільцями зубчики часнику.

7. Пюрируйте перець і часник блендером до отримання однорідного складу. Вилийте його в миску з томатним соусом.

7. Додайте в миску подрібнену зелень. Приправте соус сіллю, чорним меленим перцем і баварською гірчицею. Добре перемішайте.

8. У тарілці змішайте пшеничне борошно з кукурудзяним борошном і паприкою. Також підготуйте миску з водою.

9. Обсмажте рибу: розігрійте сковороду приблизно з 300 мл рослинного масла. Беріть по одному шматку риби і пропускайте його через суміш сухих інгредієнтів, а потім через миску з водою. Покладіть їх на сковороду і смажте приблизно по 5 хвилин з кожного боку або до золотистої скоринки.

10. Смажена риба готова! З великим задоволенням насолоджуйтеся обідом разом з овочевим соусом.

Бажаю приємного апетиту в колі ваших близьких!

Залиште свій коментар

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *