Антиоксидант, антихолестерин: 6 переваг чорного часнику для здоров’я

Це класичний часник, який довго готують за низької температури у вологому середовищі. Після цього він втрачає свій смак і запах, а його користь для здоров’я збільшується вдесятеро.

Чорний часник: він захищає серцево-судинну систему

Чорний часник має захисну дію на серце та артерії завдяки активним інгредієнтам S-аліл-цистеїну, який виробляється під час приготування їжі. За словами Стефана Тетарта, натуропата та автора книги « Je m’initie à la naturopathie» (ред. Ледюк С.): « чорний часник допомагає знизити рівень гомоцистеїну, який є показником серцево-судинних захворювань. Чим вищий цей рівень, тим більший ризик інсульту » . Його рекомендують людям старше 50 років та тим, у кого в родині були випадки серцево-судинних захворювань.

Він багатий на антиоксиданти

Чорний часник ефективно нейтралізує вільні радикали та допомагає боротися зі старінням клітин. Він також обмежує окислення в мозку, що допомагає довше залишатися молодим, знижуючи ризик хвороби Альцгеймера . Рекомендується вживати від 5 до 6 г на день (приблизно один зубчик) протягом тривалого часу, а не як одноразове лікування, щоб скористатися всіма його перевагами. Його злегка солодкуватий смак дуже популярний серед японських кухарів; його використовують як приправу.

Чорний часник розріджує кров

Ці сполуки покращують кровообіг у випадках недостатності периферичного кровообігу (ноги та руки). Це добре впливає на кров’яний тиск і дозволяє краще зрошувати серце, а також може замінити антикоагулянтну терапію, що призначається як профілактичний засіб. Головки чорного часнику продаються в магазинах органічних продуктів, тому для його приготування потрібно бути терплячим: його варять щонайменше 20 днів у рисоварці (функція підтримки тепла), потім він сушиться ще 20 днів.

Це знижує рівень поганого холестерину

Щоденне вживання чорного часнику може знизити рівень холестерину на 5-7%. Стефан Тетарт зазначає, що проблема з холестерином полягає не в його кількості, а в тому, що він окислюється. Це окислення створює атероматозні бляшки, які прилипають до стінки та закупорюють вени. Часник також знижує рівень тригліцеридів завдяки полісульфідам, сполукам сірки, на які він багатий. Найкраще уникати його вживання ввечері, оскільки він бадьорить.

Чорний часник має антибактеріальні властивості

Чорний часник діє як антибіотик широкого спектру дії, впливаючи лише на шкідливі бактерії. Його можна використовувати для профілактики застуди або вушних інфекцій , а також він допомагає позбутися кишкових паразитів і діє як протигрибковий засіб, дуже ефективний проти рецидивуючих дріжджових інфекцій або інфекцій сечовивідних шляхів. Він допомагає зміцнити імунну систему.

Він детоксифікує печінку

Його сірчані сполуки сприяють детоксикації . За словами натуропата, він очищає від токсинів і дозволяє печінці краще виводити важкі метали, наслідки окислення. Чорний часник також допомагає виводити токсини з ліків (і парацетамолу) у людей, які приймають їх у великій кількості. Як і всі суперфуди, він має багато ефектів, якщо вживати його щодня; це як у спорті, потрібна регулярність.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *