Цей рецепт десерту від Крістофа Міхалака ідеально підходить для святкування Дня матері.

Ніколи не бракує натхнення та гарних ідей, чемпіон світу Крістоф Міхалак пропонує нам смачний десерт, ідеально підібраний у сезон, який стане хітом вечері з нагоди Дня матері.

День матері – це особливий час. Це можливість відзначити її, єдину, хто подарував нам життя. Хоча квіти, ювелірні вироби чи інші невеликі подарунки, зроблені власноруч, – чудові ідеї, ми не можемо забувати про меню страв на День матері , особливо про десерти. Найбезпечніший і найпростіший варіант – довірити десерти шеф-кухарям на День матері , які змагаються у винахідливості та смакоті з цієї нагоди. Але ми також можемо черпати натхнення з їхнього таланту та техніки, щоб відтворити одне з їхніх творінь вдома. Сьогодні нашу увагу привернув Крістоф Міхалак.

Смачний і простий рецепт

Всередині нічого складного, зовсім ні. Після випікання основи з листкового тіста, її наповнюють домашнім кондитерським кремом, який ненадовго випікають при високій температурі. Потім все залишають повністю охолонути, перш ніж покрити зверху збитими вершками з квітами апельсина. Фінальний штрих завершується гарним нарізанням полуниці та викладенням її поверх крему. А якщо ви знайдете їстівні квіти, не соромтеся розмістити їх тут і там на десерті.
 
При нарізанні відкриваються різні шари, на велику радість гурманів.

Флан, тарт з полуницею та квітами апельсина

© Дельфіна Міхалак

Ідеальний рецепт до Дня матері: тарт Крістофа Міхалака з фланом, полуницею та квітами апельсина

Підготовка: 30 хвилин

Приготування: 1 година
 
На 8 осіб
 
1 диск листкового тіста



Для заварного

крему 30 мл напівзнежиреного молока

10 мл вершків для збивання

1 мл води з квітками апельсина

60 г цукрової пудри

30 г кукурудзяного крохмалю

3 яєчні жовтки


Для прикраси

2 кошики полуниці сорту IGP Périgord

200 мл вершків для збивання

20 г цукрової пудри
100 мл води з квітами апельсина

цукрова пудра

їстівні квіти

Розігрійте духовку до 180°C/газова позначка 6. Викладіть листкове тісто у форму. Покладіть зверху аркуш пергаментного паперу, заповніть сушеними овочами та випікайте 40 хвилин. Дайте йому охолонути та вийміть сушені овочі та папір.

У каструлі доведіть до кипіння молоко з вершками, водою з квітами апельсина, цукром, кукурудзяним крохмалем та яєчними жовтками до загустіння, постійно помішуючи.

Відразу ж розподіліть по готовому тісту, випікайте 10 хвилин при температурі 230°C/газова позначка 7-8. Вийміть з духовки та дайте йому охолонути.

Коли флан охолоне, збийте дуже холодні вершки з цукром та водою з квітами апельсина, розподіліть цей крем по флану.

Розріжте полуницю вздовж навпіл, акуратно розкладіть її, посипте цукровою пудрою, посипте квітами та насолоджуйтесь охолодженим

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *