Ніколи не бракує натхнення та гарних ідей, чемпіон світу Крістоф Міхалак пропонує нам смачний десерт, ідеально підібраний у сезон, який стане хітом вечері з нагоди Дня матері.
День матері – це особливий час. Це можливість відзначити її, єдину, хто подарував нам життя. Хоча квіти, ювелірні вироби чи інші невеликі подарунки, зроблені власноруч, – чудові ідеї, ми не можемо забувати про меню страв на День матері , особливо про десерти. Найбезпечніший і найпростіший варіант – довірити десерти шеф-кухарям на День матері , які змагаються у винахідливості та смакоті з цієї нагоди. Але ми також можемо черпати натхнення з їхнього таланту та техніки, щоб відтворити одне з їхніх творінь вдома. Сьогодні нашу увагу привернув Крістоф Міхалак.
Смачний і простий рецепт
Всередині нічого складного, зовсім ні. Після випікання основи з листкового тіста, її наповнюють домашнім кондитерським кремом, який ненадовго випікають при високій температурі. Потім все залишають повністю охолонути, перш ніж покрити зверху збитими вершками з квітами апельсина. Фінальний штрих завершується гарним нарізанням полуниці та викладенням її поверх крему. А якщо ви знайдете їстівні квіти, не соромтеся розмістити їх тут і там на десерті.
При нарізанні відкриваються різні шари, на велику радість гурманів.

© Дельфіна Міхалак
Ідеальний рецепт до Дня матері: тарт Крістофа Міхалака з фланом, полуницею та квітами апельсина
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година
На 8 осіб
1 диск листкового тіста
Для заварного
крему 30 мл напівзнежиреного молока
10 мл вершків для збивання
1 мл води з квітками апельсина
60 г цукрової пудри
30 г кукурудзяного крохмалю
3 яєчні жовтки
Для прикраси
2 кошики полуниці сорту IGP Périgord
200 мл вершків для збивання
20 г цукрової пудри
100 мл води з квітами апельсина
цукрова пудра
їстівні квіти
Розігрійте духовку до 180°C/газова позначка 6. Викладіть листкове тісто у форму. Покладіть зверху аркуш пергаментного паперу, заповніть сушеними овочами та випікайте 40 хвилин. Дайте йому охолонути та вийміть сушені овочі та папір.
У каструлі доведіть до кипіння молоко з вершками, водою з квітами апельсина, цукром, кукурудзяним крохмалем та яєчними жовтками до загустіння, постійно помішуючи.
Відразу ж розподіліть по готовому тісту, випікайте 10 хвилин при температурі 230°C/газова позначка 7-8. Вийміть з духовки та дайте йому охолонути.
Коли флан охолоне, збийте дуже холодні вершки з цукром та водою з квітами апельсина, розподіліть цей крем по флану.
Розріжте полуницю вздовж навпіл, акуратно розкладіть її, посипте цукровою пудрою, посипте квітами та насолоджуйтесь охолодженим