«Все на кухні»: карамелізований яблучно-коричний торт від Сиріла Ліньяка


З 24 березня Сиріл Ліньяк з понеділка по п’ятницю веде шоу «Tous en cuisine» , зйомки якого тривають у його паризькій квартирі. Шеф-кухар пропонує смачні рецепти страв, а також дає цінні поради щодо випічки, своєї спеціальності. Поділившись рецептом печива з двома видами шоколаду та кокосового пирога «Роше» , він навчить нас, як приготувати смачний яблучно -коричний торт. Його можна подавати на сніданок або як перекус. Одне можна сказати напевно: він недовго збережеться!

⋙ Також відкрийте для себе всі найкращі рецепти Сиріла Ліньяка

Як приготувати яблучно-коричний торт від Сиріла Ліньяка

Розігрійте духовку до 180°C. У мисці збийте 1 яйце зі 165 г коричневого цукру. Щоб надати яблучному пирогу ще більше смаку , шеф-кухар також додає насіння красивого стручка ванілі . Якщо у вас його немає, використовуйте ванільний цукор . Потім всипте ½ чайної ложки харчової соди (або розпушувача ). Ваш пиріг підніметься і стане надзвичайно м’яким. Додайте трохи кислинки до свого рецепту, додавши трохи лимонного соку. Баланс смаків буде ідеальним. Щоб уникнути грудочок, додайте половину зі 170 г борошна. Тісто почне густішати. Влийте 100 мл молока. Перемішайте. Додайте решту борошна та іншу половину молока. Ваше тісто готове! Воно має бути гладким та однорідним. Тепер, використовуючи лопатку, додайте 2 яблука, нарізані брусочками (можна залишити шкірку), до тіста. Потім викладіть суміш у змащену маслом форму для запікання.

Секрет Сиріла Ліньяка, як зробити свій яблучний пиріг ще смачнішим: соус з маслом, цукром та корицею

Не випікайте одразу! Якщо ви хочете точно слідувати рецепту шеф-кухаря, вам потрібно буде зверху змастити яблучний пиріг додатковою сумішшю. Не хвилюйтеся, його можна приготувати менш ніж за 5 хвилин. У другій мисці змішайте 45 г вершкового масла з 50 г цукру та 2 добрими дрібками кориці. Вилийте цією сумішшю пиріг і випікайте 30 хвилин за температури 180°C. Подавайте пиріг прямо у формі для запікання: він не вийматиметься з форми! Це чудово, так ще приємніше!

Список інгредієнтів для приготування яблучно-коричного пирога від Сиріла Ліньяка

  • 165 г коричневого цукру
  • 1 яйце
  • 20 мл молока
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1 стручок ванілі
  • ½ чайної ложки харчової соди
  • 170 г борошна
  • 2 яблука, нарізані брусочками товщиною 0,5 см і довжиною 2 см
  • 50 г цукру
  • 2 хороші дрібки кориці
  • 45 г розтопленого вершкового масла
  • Вершкове масло для форми

Знайдіть інші рецепти на основі яблук від Сиріла Ліньяка тут:

Для ще легшого та вишуканішого десерту пропонуємо чудовий невидимий яблучний пиріг від Сиріла Ліньяка . Цей пиріг потребує мінімального приготування, мало інгредієнтів, мало жиру чи цукру: він ідеально підходить для солодкого завершення трапези. Вам потрібно нарізати яблука тонкими скибочками за допомогою мандоліни, додати легке, пухке тісто та випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Для освіжаючого смаку можна додати до шматочка пирога кульку ванільного морозива.

Шукаєте швидкий та простий рецепт, який можна приготувати разом з дітьми? Спробуйте яблучно-йогуртовий торт від Сиріла Ліньяка ! Після того, як ви очистили та тонко нарізали яблука, приготуйте тісто, використовуючи йогурт, олію, борошно, цукор, яйця та розпушувач. Вилийте половину суміші у змащену маслом форму, потім рівним шаром викладіть скибочки яблук, потім накрийте рештою тіста та прикрасьте зверху рештою нарізаних яблук по спіралі. Для додаткового смаку карамелізуйте яблука, попередньо обсмаживши їх на сковороді з маслом та посипавши коричневим цукром.

Відомий шеф-кухар, який веде своє щоденне шоу «Tous en cuisine» на каналі M6, також пропонує свій мигдально-яблучний тарт, приготований з мигдалевого порошку, рому та кориці, а також яблучний клафуті з лимонним соком, яблучний пиріг з маскарпоне та, нарешті, своє маленьке яблучне печиво, ідеальне для вишуканої закуски. Достатньо, щоб надихнутися!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *