Паста з креветками, помідорами та шпинатом

Мрієте про смачну вечерю, готову менш ніж за 30 хвилин, яка нагадує морські аромати з ноткою елегантності? Спробуйте цю пасту з креветками, помідорами та шпинатом у часниково-масляному соусі. Ця збалансована та смачна страва поєднує свіжість, вершковість та вибух смаку в кожному шматочку.

Інгредієнти (на 4 порції)

Для пасти:
400 г пасти (лінгвіні, тальятелле або фетучіні)

250-300 г очищених креветок (бажано сирих)

200 г свіжого (або замороженого) шпинату

150 г помідорів чері (розрізаних навпіл)

3-4 зубчики часнику

60 г несолоного вершкового масла

2 ст. л. оливкової олії

1/2 ч. л. 1/4 ч. л. пластівців чилі (за бажанням)

Сіль та свіжозмелений чорний перець

Тертий сир пармезан (за бажанням, для подачі)

Цедра лимона (за бажанням для свіжості)

Покрокове приготування

  1. Зваріть пасту
    Закип’ятіть велику каструлю підсоленої води. Додайте пасту та варіть згідно з інструкціями на упаковці (бажано al dente). Злийте воду, залишивши склянку води, в якій варилася.

Дивіться також ЗАТИШНЕ рагу з квасолі пінто та рису

  1. Приготуйте соус з часниковим маслом
    Поки вариться паста, розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте масло та дрібно нарізані зубчики часнику. Пасеруйте, поки часник не стане золотистим та ароматним (близько 2 хвилин), але не підгорить.
  2. Приготуйте креветки
    Додайте сирі креветки на сковороду. Пасеруйте їх у суміші масла та часнику протягом 3-4 хвилин, поки вони не стануть рожевими та злегка підрум’яненими. Приправте сіллю та перцем, і додайте пластівці чилі, якщо любите щось гостре.
  3. Додайте овочі
    Додайте розрізані навпіл помідори чері, потім шпинат. Пасеруйте 2-3 хвилини, поки помідори не розм’якнуть, а шпинат не зів’яне.

Див. також Тушкована свиняча рулька з овочами в чавунній каструлі-голландці.

  1. Змішайте з пастою
    Додайте зціджену пасту в каструлю з креветками та овочами. Обережно перемішайте, щоб покрити пасту соусом. За потреби додайте трохи води, що залишилася від пасти, щоб все зв’язати.
  2. Завершіть та подавайте
    Відрегулюйте приправу. Подавайте теплим, прикрасивши тертим пармезаном та цедрою лимона для пікантної нотки, яка підкреслить насиченість часникового масла.

Поради та пропозиції щодо гарнірів
Вибір пасти: Лінгвіні або тальятелле ідеально підходять, оскільки вони чудово вбирають соус з часниково-масляного масла. Ви також можете вибрати цільнозернову пасту для версії з більшим вмістом клітковини.

Заморожений шпинат: Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, обов’язково добре зцідіть його перед додаванням до рецепту, щоб уникнути додавання занадто великої кількості вологи до соусу.

Додавання білого вина: Для більш вишуканого смаку деглазуйте пательню невеликою склянкою сухого білого вина безпосередньо перед додаванням креветок. Дайте алкоголю випаруватися, перш ніж продовжувати приготування страви.

Гарнір: Подавайте зі свіжим зеленим салатом (руколою, месклуном) або хрустким часниковим хлібом для ще більш щедрої страви.

Альтернатива білку: Немає креветок під рукою? Замініть їх шматочками смаженої курки або нарізаним кубиками лососем.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *