Сьогодні ще один торт “Нутелла” із тоненькими шоколадними коржами і неймовірно смачним кремом!.
1.Спершу – тісто на 4-5 коржів розміром 30 на 40 см
- Яйце С0 – 4 шт
- Борошно – 40 гр
- Розпушувач – 5 гр
- Соду – 1/2 ч. ложки
- Какао – 35 гр
- Сметана будь-якої жирності – 100 гр
- Цукор – 120 гр
- Олія – 80 гр
Приготування:
⚪️Яйця збити з цукром добіла, додати сметану кімнатної температури і масло.
⚪️Ввести сухі інгредієнти, які ви попередньо змішали у мисці
⚪️Нагріти духовку до 170 градусів
⚪️Поділити тісто на 4-5 частин і розрівняти на килимку
⚪️Випікаються коржі дуже швидко – до 5 хвилин, стежте за цим
⚪️Краї коржів можуть бути ламкими, а центр м’який – це норма
⚪️Дати охолонути та прошарувати кремом!
2.Тепер — власне крем «Нутелла»
Крем «Нутелла»
Що знадобиться
- Вершки 33-35% – 450 гр
- Шоколадно-фундучна паста – 300-350 гр
- Желатин – 5 гр
- Вода для желатину – 25 гр
- Вершки 33-35% – 30 гр для розведення желатину

Як готуємо
⚪️Вершки 450 гр збити до м’яких пік та ввести шоколадно-фундучну пасту
⚪️Збити до більш щільних піків.
⚪️Набряклий желатин розчинити і з’єднати з вершками 30 гр
⚪️Нагріти до розчинення – температура 28-30 градусів, щоб при введенні в основну масу шоколадний крем не розшарувався від високої температури.
Зібрала торт у рамці прямокутної форми, потім 2-3 години стабілізувала в холодильнику і покрила шоколадною глазур’ю.
3.А, так. І про шоколадну глазур.
- Вершки 33-35% – 100 гр
- Шоколад молочний – 200 гр
Як готуємо
⚪️Вершки нагріти та з’єднати з молочним шоколадом
⚪️Охолодити до кімнатної температури та залити торт
⚪️Залишити торт на ніч або мінімум 5 годин на просочення
Вага –1.4 кг. Смак –

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!