Я реально дуже чекала на сезон сливи, щоб приготувати з неї цей джем. Він виходить в міру кисло-солодким і густіє без будь-яких добавок.
Пропорції інгредієнтів:
- На один літр готового сливового пюре знадобиться 700 гр цукру. За цими пропорціями джем виходить у міру солодким.

Приготування:
Сливу добре миємо і прибираємо кісточки.

Перекладаємо в зручну каструлю, вливаємо півсклянки води і ставимо на вогонь.

Варимо до м’якості сливи.

Остуджуємо і пропускаємо через друшляк.
Дорогі господині щоб бачити у стрічці рецептики, ВАЖЛИВО проявляти активність, ставити вподобайки , коментувати та ділитись з друзями Дякую всім за розуміння та підтримку

Додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь.

Періодично помішуючи, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин після закипання.

Забираємо з вогню, даємо добре охолонути і знову на вогонь. Варимо також 10 хвилин після закипання періодично помішуючи. Не забуваймо знімати пінку, вона тут буде зайвою.
Далі вливаємо по стерилізованих баночках, закриваємо кришкою та готово. Кришки я зазвичай теж стерилізую.

Дуже смачний, густий кисло-солодкий джем із сливи готовий з оладками і млинцями просто “ракета”.
